470 000 kronor insamlat till Stockholms nattliv – nu tar Göteborg över

Det globala initiativet United We Stream som intog Stockholm på nationaldagen med en dygnslång, livesänd musikfestival samlade in nära en halv miljon till stadens nattliv. Nu lämnas stafettpinnen över till Göteborg. 

– Tillsammans med alla artister, dj:s och samarbetspartners lyckades vi skapa unika framföranden på lika unika platser med en magisk blandning av uttryck. Vi tog på oss en stor kostym för att försöka ge tillbaka så mycket som möjligt till Stockholms nattliv i både upplevelse och pengar. Vi är så glada över det fantastiska stödet som United We Stream Sthlm har fått, säger Jakob Grandin, som tillsammans med Johanna Beckman tog United We Stream till Sverige och Stockholm den 6 juni. 

58 artister och dj:s, åtta presentatörer och 74 personer i produktionen skapade på nationaldagen en 24 timmar lång livesändning från åtta olika platser i Stockholm till förmån för stadens nattliv.

United We Stream Sthlm hade under dygnet över över 300 000 tittare och med hjälp av dem och samarbetspartners som Stockholms stad, Visit Stockholm, Norrlands Ljus Alkoholfri, Tre, Atrium Ljungberg & Jägermeister samlades drygt en halv miljon kronor in till nattlivet. Alla spelningar från dygnet i Stockholm finns tillgängliga på YouTube under kanalen United We Stream SWE.

– Initiativet var en viktig del i att under ansträngda tider visa upp Stockholm som en innovativ och ansvarstagande nattstad, som står upp för ett levande och fungerande nattliv, säger Jakob Grandin.  

Nu tar Jacob Collén och Marcus Edman från organisationen ihyss vidare United We Stream till Göteborg i samarbete med Göteborg & Co

– Vi är tacksamma till initiativet från Jakob, Johanna och resten av gänget i Stockholm att ta United We Stream till Stockholm och sätta Sverige på den globala musikkartan. Jag och Marcus är glada och ödmjuka över att få förtroendet och möjligheten att visa upp Göteborgs klubb- och kulturliv på samma fina sätt, säger Jacob Collén.

Den 28 november går United We Stream Göteborg av stapeln för att stötta stadens klubb- och kulturliv. Den 14 timmar långa sändningen sker från fem olika platser i Göteborg där bland andra M2 på Liljeholmen och Auktionsverket står som värdar.

– Vi kan lova att United We Stream Göteborg inte kommer att vara sämre än Stockholm på att visa upp staden från sin bästa sida, samtidigt som vi levererar musik och konst i världsklass, säger Jacob Collén.

Mer information om United We Stream SWE och festivalen i Göteborg finns på unitedwestream.se.