Department del av United We Stream Sthlm

Elektroniska musikfestivalen Department intar Förbindelsehallen i Stockholms slakthusområde under United We Stream Sthlms unika 24 timmar livesändning den 6 juni. 

Den 6 juni livesänds den 24 timmar långa musikfestivalen United We Stream Sthlm från åtta olika platser i Stockholm. Mellan klockan 10.00 på nationaldagens morgon till klockan 10.00 på söndagen efter fylls sändningen med konserter, dj-sets och konst. Allt med syftet att samla in pengar till drabbade drabbade venues, tekniska producenter, konstnärer och artister i Stockholm.

Det står nu klart att den elektroniska musikfestivalen Department står för musiken i Förbindelsehallen i Slakthusområdet mellan klockan 22.00–02.00. Department har sedan 2017 levererat tvådagarsfestivaler i Stockholms slakthusområde. I år blev festivalen, som skulle ha ägt rum den 4–6 juni, inställd på grund av coronapandemin. Men genom United We Stream Sthlm får publiken uppleva fyra timmar, livesänd Department. 

– Det kändes givet och så kul att få med Department som samarbetspartner – delvis för att de ju faktiskt skulle ha haft sin festival på Förbindelsehallen just den 6 juni, men naturligtvis också för att de är Stockholms just nu tyngsta elektroniska musikfestival. Det är också roligt att få jobba ihop för en gång skull, tidigare har vi ju varit mer konkurrenter. Coronaviruset suddar ut gränserna, säger Johanna Beckman, en av initiativtagarna till United We Stream Sthlm och även kreativ chef för Trädgården i Stockholm.

– Det känns roligt att på det här sättet ena klubbkulturen i Stockholm. Vi är så klart extra peppade att få göra det här samma kväll som Department skulle ägt rum och det här blir något nytt, fint och annorlunda, säger Karl Törnros och Calle Dernulf grundare av Department. 

Läs mer om Department här.
Följ Department på Facebook här. 

Om United We Stream 

I spåret av Coronapandemins framfart har världens kultur- och musikscen ställts inför den största utmaningen någonsin. Måndag den 23 mars stängdes officiellt Berlins nattklubbsscen för att hindra spridningen av viruset. Det innebar att tiotusentals anställda och aktiva inom kultur- och musikscenen plötsligt stod utan inkomst och många aktörer, klubbar och festivaler som vanligtvis utgör en stor del av Berlins stads identitet riskerade konkurs. 

Stadens svar på krisen inom kultur- och musikscenen som stängningen innebar var ett av solidaritet. United We Stream Berlin lanserades den 18 mars och har sedan dess levererat ett fullspäckat program med livesändningar nästan varje dag från Berlins drabbade klubbar, bland andra Watergate, Berghain, KaterBlau, Wilden Renate och Tresor. Under de första två veckorna av initiativet samlade United We Stream Berlin in över 330 000 euro med livesändningar som hade fler än fem miljoner visningar första veckan. 

I dag har initiativet spridits till världens alla hörn med otroligt lyckade exempel som United We Stream Manchester och Amsterdam. Den 6 juni blir Sverige och United We Stream Stockholm först att genomföra en 24 timmar lång livesändning från åtta olika platser.

Läs mer om United We Stream Sthlm här.