Digitala musikfestivalen United We Stream till Göteborg

Den 28 november sänds United We Stream från Göteborg där musik, konst och elektroniska akter delar scen. Tolv timmar från fyra unika lägen i Göteborg med syfte att stötta kulturaktörer i krisen. En festival i miniatyrform!

Tanken med United We Stream Göteborg är att stötta stadens klubb- och kulturliv. Den 12 timmar långa sändningen sker från fyra olika platser i Göteborg, där bland andra vattentornet i Guldheden, Foo Kafé på Tredje Långgatan och Atrium Ljungbergs ”M2” på Lindholmen står som värdar.

När United We Stream hölls i Stockholm i somras följde över 300 000 tittare spelningarna och nära en halv miljon samlades in till Stockholms nattliv.

Nu tar Jacob Collén och Marcus Edman, från organisationen ihyss, vidare United We Stream till Göteborg i samarbete med Göteborg & Co.

– För oss var det en självklarhet att gå med och stötta i det här samarbetet, dels för att stötta det blödande klubb- och kulturlivet dels för att vi vill sätta ljus på Göteborgs fantastiska utbud inom musikvärlden, säger Fredrik Sandsten Key Account Manager Events på Göteborg & Co.

Göteborg blir nummer 93 i ordningen av städer i världen att ta sig an United We Stream, med liveartister som Etzia, JVLES, Erika Bitanji samt elektroniska akter som Christine Friberg, Arkajo, Tora Vinter och Birds of Paradise.

– Vi kan lova att United We Stream Göteborg inte kommer att vara sämre än Stockholm på att visa upp staden från sin bästa sida, samtidigt som vi levererar musik och konst i världsklass, säger Jacob Collén.

Mer information om United We Stream SWE och festivalen i Göteborg finns på unitedwestream.se.