Första akterna till United We Stream Sthlm klara

Under 24 timmar den 6–7 juni livesänds United We Stream Sthlm från åtta olika platser i Stockholm för att stötta stadens kultur- och klubbliv. Nu släpps den första, och största delen av livesändningens elektroniska lineup genom att presentera akterna som spelar på Trädgården, Department, New Hours och under de avslutande timmarna i skogen.

Bella Boo United We Stream Sthlm

Trädgården 16.00–20.00

På Trädgården i Skanstull, bland picknickkorgar och lummig cementgrönska medverkar hyllade Axel Boman, en av grundarna till skivbolaget Studio Barnhus, Bella Boo, Dorisburg och Johanna Schneider.

Bella Boo, vars debut 2018 och uppföljande album året därpå gav den svensk-ungerska producenten och dj:n både Grammis och P3 Guld-nomineringar. Resident Advisor beskriver Bella Boo som en av de mest lovande houseartisterna just nu. 

Axel Boman är en av Sveriges mest flitigt turnerande DJ:s. Vid sidan om turnérandet och arbetet med skivbolaget Studio Barnhus producerar Boman varm, lekfull housemusik som internationellt uppmärksammats bland det mest intressanta från Sverige just nu. 

Under aliaset Dorisburg experimenterar det musikaliska geniet Alexander Berg med drömsk melankoli och hypnotiska trummor. I flertalet hyllade EP:s och debutalbumet Irrbloss från 2016 blandar Dorisburg mästerligt stilar, men behåller alltid sin karaktäristiska, omhuldande atmosfär. 

Johanna Schneider, drottningen av Under Bron och Daytime Sessions och bokare på Trädgården, representerar naturligtvis hemmaplan denna magiska dag. Hennes nya koncept Picknick Sessions som fick ett annat coronavänligt utförande än planerat kommer visas för världen under de fyra timmar som United We Stream Sthlm är på Trädgården. Johanna har gjort det mesta i musikbranschen, driver klubbar, flera labels inkluderat egna Bossmusik.

Department 22.00–02.00

Department i Förbindelsehallen välkomnar Kornél Kovács, La Fleur, Harald Björk, Mr Tophat och Molø

Kornél Kovács, som även han är en av grundarna till skivbolaget Studio Barnhus, släppte 2019 albumet Stockholm Marathon som hyllats såväl internationellt som inom landsgränserna – inte minst av stockholmarna själva. Kornél Kovács gästade Department 2018 och kommer nu tillbaka för att peppa och stötta Stockholms nattliv under United We Stream Sthlm. 

Även svenska La Fleur återvänder till Department under United We Stream Sthlm. La Fleur’s BBC Radio 1 Essential Mix och hennes insats som resident på Watergate, en av Berlins största klubbar, samt driver eget skivbolag Powerplant som firar tioårsjubileum, har cementerat hennes storhet. Efter år som bosatt i Berlin har hyllade house- och techno-dj:n nu kommit tillbaka hem. 

Mångkonstnären och musikern Harald Björk är aktuell med sitt album Shiftings som ges ut på legendariska skivbolaget Cocoon som drivs av den evigt excentriska artisten och producenten Sven Väth. Shiftings är Harald Björks tredje album och visar charmant på de olika sidorna av elektronisk musik.

Mr Tophat fick lysande recensioner efter sitt mäktiga trippelalbum Dusk till dawn som kom ut förra året och belönades med både grammisnominering och manifest pris. På albumen blev det tydligt att även om han har gjort sig ett namn som en förödande effektiv och explosiv älskare av muterad disco så döljer dig sig en sann konstnär bakom housebeatet.

Molø har i Stockholm blivit synonym med djup house och techno gärna med ett visst stråk av melankoli. Hennes spelningar tillsammans med Jeremy Olander och det gemensamma släppet Vanadis har fått skaran följare att stadigt öka. Nu arbetar hon som bäst på sitt uppföljningsprojekt som släpps på Vivrant i sommar. 

New Hours 02.00–06.00

Klubbkonceptet New Hours har skapats av klubbgiganterna AM:PM, mmmmm och Docklands som den senaste 20 åren tillsammans utgjort en betydande del av Sveriges undergroundscen. 

Under United We Stream Sthlm bjuder New Hours på fyra timmar med ikoner från Stockholms nattliv – Bella Saris, Martin Kling, DJ Majkel, DJ Speedway, Jessie Granqvist och Damien Eie

Bella Saris har mixat sedan tidiga tonåren efter upptäckten av elektronisk musik i hemstaden Sydney. Efter år av resande samt två år som resident på Ibiza-klubben Enter har hon nu landat i Stockholm. Tillsammans med goda vännen Martin Kling, en av Stockholms starkaste klubbprofiler det senaste decenniet och en tidlös dj inleder de New Hours och United We Stream Sthlms sjätte livesända plats klockan 02.00.

Nattens livesändning fortsätter med DJ Majkel, i grunden hiphop-nörd men nu omvänd dansmusik-junkie som mixar det oväntade, ständigt med nya guldkorn i repertoaren. 

DJ Speedway skapades under en fest i en övergiven go-kart-lokal 2005. Sedan dess har DJ Speedway levererat lika unika som snabba sets med många skarpa svängar. Han skapar ett flow mellan olika genrer och mixar allt från techno till house och gammal electro. 

Sist ut, lagom till gryningen, är Damien Eie och Jessie Granqvist. Två absoluta ikoner i Stockholms nattliv. Damien Eie är en av den svenska technoscenens skapare och har efter 30 år av att arrangera landets mest populära och gränsöverskridande klubbar, raves och open air-fester uppnått närmast legendarisk status. 

Jessie Granqvist har stått i samtliga av Stockholms betydande dj-bås. Hon skapade sig ett namn i den illegala ravekulturen och är numera känd för sitt mörka och meditativa sound, allt blandat till en dansant mix. 

Skogen 06.00–10.00

I skogen, under United We Stream Sthlms avslutande timmar dansar vi in morgonsolen med Imaginary Hair feat. Frangie och Beniwasta

Imaginary Hair startades när de två vännerna, Johanna Beckman från Trädgården/Gagnef och Andreas Åvik som driver skivbolaget Taiga Riviera, provade på att dj:a tillsammans på en midsommarfest. Johanna Beckman och Andreas Åvik plockade fram saker ur varandra som inte är vad de alltid spelar när de spelar själva. Mer djup, mörker men också en väldig massa groove, humor och skrock. Imaginary Hair blev ett faktum. Nu släpper de sina första låtar, remixer av sina idoler Frangie och Mapei och premiärspelar dem tillsammans med artisterna live under United We Stream Sthlm. 

Frangie är en musikalisk organism som formats och utvecklats i Stockholm av Adriana Aburto Essén, Francisco Sobrado och Fredrik Stjärne. Den självbetitlade debutskivan i april 2018 tog bandet ut från studion och upp på scenen. Amsterdam Dance Event till Gagnef och vidare till Nobelfestens efterfest. Snart släpper de en EP på Taiga Riviera och jobbar ihop med Imaginary Hair. 

Beniwasta är en av Stockholms mest flitigt anlitade dj:s. Hennes kärlek för energisk house, ofta influerad av disco och afrohouse sprider sig som en löpeld var hon än spelar. Hon försöker alltid ge publiken en resa mellan mörkare känslor och euforisk glädje. Efter spelningar på bland annat Way Out West, Gagnef, Trädgården, AM/PM, Cult Cosmic samt drömgiget att ha öppnat för Kerri Chandler förra sommaren på Kvarteret hör vi henne nu inleda sista delen av United We Stream Sthlm i skogen på söndagsmorgonen! 

Lineup United We Stream Sthlm

Hosoi 10.00–13.00:
Akter släpps inom kort.

Södra Teatern 13.00–16.00:
Akter släpps inom kort.

Trädgården 16.00–20.00: 
Axel Boman 
Bella Boo
Dorisburg
Johanna Schneider

Stadshuset 20.00–22.00:
Akter släpps inom kort.

Department at Förbindelsehallen 22.00–02.00: 
Kornél Kovács
La Fleur
Harald Björk
Mr Tophat
Molø

New Hours 02.00–06.00:
Bella Sarris & Martin Kling
Dj Majkel
DJ Speedway
Jessie Granqvist & Damien Eie

Videokonst: Video Kling From Sweden

Hammarbybacken 03.30–05.00:
Akter släpps inom kort.

Skogen 06.00–10.00:
Imaginary Hair feat. Frangie
Beniwasta
Fler akter släpps inom kort.