United We Stream Sthlm stöttar Nattskiftet för ett tryggare nattliv

Pengar som samlas in under United We Stream Sthlm den 6–7 juni går till organisationen Nattskiftet för att stötta deras arbete för ett tryggare nattliv.

Den 6 juni livesänds den 24 timmar långa musikfestivalen United We Stream Sthlm från åtta olika platser i Stockholm. Mellan klockan 10.00 på nationaldagens morgon till klockan 10.00 på söndagen efter fylls sändningen med konserter, dj-sets och konst. Allt med syftet att samla in pengar till drabbade venues, tekniska producenter, konstnärer och artister i Stockholm.

Det är nu klart att 8 procent av intäkterna går till den ideella organisationen Nattskiftet för att stötta deras arbete för ett tryggare nattliv.

Det är så kul att vara med och bidra med vår kompetens i dessa tider. Nattskiftet har lång erfarenhet av fysisk närvaro, men håller även på att bygga upp en digital trygghetslösning vilket kommer väl till pass i detta projekt, säger Lisen Andréasson Florman som var med och grundade Nattskiftet.

Nattskiftets volontärer “Nattkompisar” är under livesändningen av United We Stream Sthlm synliga online, för att svara på frågor och skapa trygghet i kommentarsfälten. Några kommer även vara på plats under dygnet för att arrangörer, artister och andra inblandade ska känna sig trygga.

Vi har anpassat festivalen efter alla rekommendationer kring covid-19, men det känns ändå bra att ha Nattskiftet på plats om vi skulle hamna i en oväntad situation vilket är lätt att göra i ett sådant här stort projekt. Jag har fullt förtroende för Nattskiftet och deras kompetens, säger Jakob Grandin, en av United We Stream Sthlms initiativtagare.

Om Nattskiftet
Nattskiftet grundades 2014 och är en partipolitiskt, religiöst obunden, ideell organisation som verkar för rätten att vara trygg i natten, en kamp mot våld och sexuella övergrepp. Det arbetet bedrivs genom nattvandring, utbildning och opinionsbildning.